Огляд гри Pies

28.03.2024

ОГЛЯД ГРИ PIES

Мені подобаються старі картини та ілюстрації фруктів, подібних до тих, що можна знайти в підручниках ботаніки кінця 1800-х років. Увага до деталей вражає, градації відтінків і форм, недоліки. Картки для Pies захопила мене, з любов’ю виконана робота в ідентичному стилі. Я виявив, що застряг у картках, переглядаючи їх. Ці картки створюють світ із виразним пасторальним відчуттям, корінець книги вкритий пилом.

Потім я підійшов до жетонів із вирізаним на них пиріжком, і почав хвилюватися. Вони не відчували себе естетичними. Я вловив себе на думці про стару письменницьку сентенцію: «Капелюха на капелюха не одягни».

Pies — це нібито гра, яка дає можливості, і її продають як таку, але це категорично невірно. Немає мастей, немає тиску, якого потрібно слідувати, немає козирів. Гра не демонструє жодної з визначальних характеристик жанру. Це гра-аукціон, присвячена збору фруктів і рецептів, щоб перетворити їх на пироги.

Кожен гравець по одному кладе картку зі своєї руки на середину столу. Потім, від найвищої карти до найменшої, кожен може вибрати будь-яку зі зіграних карт, щоб додати до своєї таблиці. На деяких картках є рецепти, які вимагають поєднання фруктів, тоді як інші надають вам негайний бонус. Бонусом можуть бути три жетони Pi, які можуть змінювати значення карти, якою ви граєте, можливість вкрасти картку в іншого гравця або вищезгаданий пес, який захищає вашу картину від крадіжки.

Якщо ви успішно зібрали необхідні комбінації фруктів, ви можете перегорнути картку з рецептом і викинути відповідний фрукт. Ця перевернута карта тепер заблокована, це безпечне джерело очок наприкінці гри.

Від початку до кінця Pies нудні. Є дуже мало рішень. Гра в карти рідко буває цікавою. Якість рішень знаходиться десь між обмеженим і відсутнім. Єдина насолода, яку можна знайти, полягає в тому, що ви граєте в жетон Пі, який змінює значення вашої карти на 3,14, щоб ваша карта була рівно на 0,14 вище, ніж карта іншого гравця. Собача карта виникає нізвідки. Токени Pi здаються безпричинним жартом. Їх комбіноване естетичне відхилення від світу гри, що свідчить про створення, яке не знає, що це таке, ідеально узгоджується з нездатністю гри вибрати значущу лінію.